COVID 19 - EPIDEMIE - Update

De afspraken op onze privéconsultaties blijven tijdens de 2de golf doorgaan.

Volgende maatregelen zijn geldig om de consultaties op een veilige manier te laten doorgaan:
- kom stipt op tijd op uw consultatie, maximaal 10 min. vooraf
- kom zo mogelijk alleen
- het dragen van een mondmasker is verplicht (indien u geen mondmasker heeft, dan dient u de mond en neus met een sjaal of ander kledingstuk te bedekken)
- probeer waar mogelijk 1,5 meter afstand te houden van de dokter en andere patiënten
- gelieve uw afspraak te annuleren wanneer u of een familielid in uw directe omgeving COVID-19 ziektesymptomen heeft (koorts, loopneus, niezen, verkoudheid, hoesten, keelpijn of smaakverlies).

Wij danken u voor uw medewerking!

Rotera is het samenwerkingsplatform tussen de privé-praktijken van de drie reumatologen die werkzwaam zijn in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden. Het heeft als doel om de samenwerking en de kwaliteit van de zorgen die we in het Imeldaziekenhuis aanbieden door te trekken naar onze privepraktijken. Tevens willen we op deze manier tijdens afwezigheden instaan voor de continuiteit van van de zorgen.


Artsenpraktijk RoteraReuma is een verzamelnaam voor een tweehonderdtal aandoeningen van de gewrichten, spieren, pezen en soms ook van inwendige organen. Het is in tegenstelling met wat vaak wordt gedacht geen ziekte van 'oude mensen', op alle leeftijden kunnen vormen van reuma ontstaan.

Het is belangrijk om snel tot een juiste diagnose te komen. Hoe vroeger een diagnose kan worden gesteld, hoe sneller behandeling kan starten. Dit is cruciaal op de ziekte af te remmen en zo onomkeerbare beschadigingen van gewrichten of organen te voorkomen.


De belangrijkste vormen van reuma die wij behandelen zijn:

- Reumatoïde artritis

- Spondylartropathieën: psoriasisartritis, ziekte van Bechterew, reactieve artritis, gerelateerd aan Crohn of colitis ulcerosa

- Polymyalgia rheumatica (spierreuma)

- Kristalgemedieerde gewrichtsontstekingen: jicht, CPPD

- Systeemziekten: lupus, ziekte van Sjögren, myositis, sclerodermie

- Vasculitis (ontsteking van de bloedvaten)

- Osteoporose en ziekte van Paget

- Artrose